Процесът при монтаж на естествен паркет

 

Инсталацията на паркет по ваш избор, извършвана от професионалния екип на Паркети АЗУР ще включва:

Изравняване на пода(било то замазка, шперплат или др.) или полагане на нова замазка(например когато на пода има асфалтова смола) или плоскости от шперплат.

Грундиране на замазката – за заздравяване на основата и почистване от финия прах.

Определяне началото на вашия тип на редене - това не винаги е точно средата на стаята,а зависи от дизайна и правотата на стените в стаята Ви.

След като първата линия на схемата е залепена здраво за пода, ще бъде продължен процесът по полагане на естествения паркет или дюшемето.

След като е завършено цялото помещение и лепилото е имало достатъчно време да изсъхне и да се свърже здраво с основата, ще включим в работата и нашите "работни-коне": Професионална валова машина с безконечна шкурка, професионална дискова машина и окрайчваща машина.

Първият кръг шлайфане с груба шкурка ще се погрижи за всички разлики във височината и отстраняване на излишното лепило по паркета(ако въобще има такова) , както и всички петна(получени от ходене с обувки или други извършвани мръсни процеси).

Тези области които голямата машина за циклене на паркет(валовата) не може да достигне, ще бъдат шлайфани с окрайчващата машина.

Събраният прах се отстранява от торбата за прах на машините и шкурките им се заменят с по-фини. Сега цикленето на помещението започва отново, за да се изглади дървото още повече. Отново, области, които валовата машина не може да достигне, се шлайфат с окрайчващата машина. Този път събраният прах се съхранява, за да бъде използван в следващия етап.

Макар, че отделните парчета от паркета или фигурите са много прецизно калибровани във фабриката, някои малки пролуки(фуги) могат да се появят след залепянето им към пода.

Но тъй като ние използваме прах от собствения Ви паркет и го смесваме със специална смола за фугиране, след което, тази смес нанасяме по целия под, а не тромаво пълнене фуга по фуга,което ще отнеме цяла вечност! След като процесът по фугирането е приключил и този специален микс е изсъхнал целият Ви паркет ще изглежда като едно цяло и без фуги (всички леки цветови разлики между дървото и сместа за фугиране, ще изчезнат бързо).

За да се отстрани излишната смес за фугиране и да се подготви дървения под за нанасяне на защитния слой(лак, масло и др.), валовата машина се заменя с довършителната шлайфмашина(дисковата машина). С нея минаваме 2 пъти с различна по едрина шкурка, като последната е изключително фина.

Финалните стъпки!

Подът ви ще получи един слой грунд и два слоя лак, за да изпъкне неговата естествена красота възможно най-добре.

Едно последно полиране (с дисковата машина, сега с фина мрежа, вместо шкурка), преди последния слой лак и готово, това е целият процес по монтаж на естественият Ви паркет или дюшеме.

Заповядайте в офиса ни, за да разгледате мостри и снимки на различни типове редене и различни типове дървесина, завършени с различен вид покрития(лакове, масла и др.)

Контакти

 

 

 

Видове паркет

Видове дървени подови настилки :  Какво означава името?
Прочетете още>>

Климатът вкъщи

Климатът вкъщи: как да запазите вашият дом и под "здравословен"
Прочетете още>>

Разликите в качеството

Как да разпознаем повечето класове дървесина?
Прочетете още>>

Зреенето на дървесината

Информация за „узряването“ на дървесните видове
Прочетете още>>

Как ще изглежда стаята Ви

Как цветове променят пространственият ефект на една стая?
Прочетете още>>

Поддръжка на естествен паркет

Поддръжка на естествен паркет и дюшеме
Прочетете още>>

Важни факти

Факти за ползите от естествения паркет
Прочетете още>>