Факт 1

 Според WoodCare, с добавянето на дървени елементи във вашия дом, ще се увеличи неговата стойност с между 5 до 15%.

Това означава не само, че можете да поискате повече за Вашия дом, отколкото съседа Ви,а и, че домовете с дървени подове се продават по-бързо!

Потенциалните купувачи знаят ползите от дървени подови настилки, както и Вие ги знаете, така че когато се предлага избор между една къща, която вече има (професионално), монтиран или реставриран дървен под и подобна къща без дървена подова настилка, която ще им струва повече пари, усилия и време, за да се добави - кой мислите ще се продава по-бързо ? Отговорът е очевиден, разбира се.

Дори ако цвета на дървеният под не е точно какъвто им харесва, купувачите  ще знаят, че е по-лесно и по-евтино да се оцвети за препоръчване от фирма експерт в паркетните услуги, отколкото тепърва да се монтира.

Наемодатели: един ваш потенциален наемател ще възприема вашия имот като по-луксозен, когато имате инсталиран дървен под(паркет, дюшеме и др.), следователно ще бъдат склонни да плащат по-висок наем за него, което ще доведе до по-бърза възвръщаемост на инвестициите.

 Факт 2:

Естествената дървена подова настилка(естествен паркет, дюшеме и др.) е една от най-анти-алергичните подови настилки, които съществуват. През последните години е налице увеличение на броя на хората, страдащи от алергии, екземи и астма.

Домашния прах е основната причина за алергия при хора с целогодишен течащ или запушен нос и/или кихане. В допълнение към тези алергични реакции, прахът може да предизвика и раздразни астма и екзема.

Частица прах може да съдържа влакна от плат, човешка кожа, бактерии, животински мъхове, цветен прашец, зърнени храни, спори на плесени, хранителни частици, акари др.  Акарите не могат да се видят без микроскоп. Те виреят в топли и влажни условия. Тъй като те се хранят с кожни люспи, те обичат легла, килими, мека мебел, дрехи,  дрешници и седалки за кола. Те обикновено оцеляват при минаване с обикновени прахосмукачки.

През 2006 г. дискусии посветени на за този нарастващ проблем ("Как да победим астмата при децата") и по съвети на специалистите е силно препоръчително да се премахнат килими и винил, които са основен източник на токсични и устойчиви вещества в околната среда, които предизвикат атаки - и да се заменят с дървени подове веднага.

Предложете на себе си, вашите деца и вашите потенциални купувачи - подова настилка, която не предизвиква никакви алергични реакции и е известно, че понижава страданията от алергии и екземи почти веднага, това е най-практичното решение за подобряване на здравето, което може да се вземе.

Без повече постоянно кихане, хрипове и сърбеж по кожата!

Наемодатели: Същото се отнася и за вас - колко потенциални наематели страдат от алергии, екзема или астма? Предлагайки имота с най-анти-алергични подови настилки около вас, може значително да се подобри шансът на отдаване под наем на имота.

 Факт 3:

Естествената дървена подова настилка е лесна за почистване. Мека метла или прахосмукачка е всичко необходимо за нормално ежедневно почистване. Чистото си е чисто - без скрит прах и мръсотия както може да има при килимите.

Идеална подови настилки, когато имате домашни любимци!

Редовната поддръжка с поддържащи препарати (само веднъж на всеки 5 до 6 месеца) ще поддържа вашата дървена подова настилка(паркет, дюшеме и др.) здрава и добре защитени от замърсяване и течове.

Наемодатели: някои от наемателите просто не са достатъчно внимателни с имущество, принадлежащо на някой друг - известен факт. Друг известен факт е, че замърсени повърхности привличат повече мръсотия, или с други думи: след като килимът или ламинираният паркет изглеждат износени, леко повредени и мръсни никой наистина няма да се интересува дали ще станат още по-мръсни или повече повредени.

Вашите наематели ще се грижат по-добре за подовата настилка, която винаги изглежда чиста и е лесна за поддържане.

Факт 4:

Дървеният под също е наречен – „най-добрата солидна инвестиция",която можете да добавите към вашия дом – с живот от 30 - 40 години, че и повече! Ако това не е подходяща възвръщаемост на инвестициите, ние не знаем какви други подови настилки са.

Факт 5:

Естествените дървени подове(естествен паркет, дюшеме и др.) не са хлъзгави, но имат допълнително предимство което е гладка повърхност, върху която мебелите могат да бъдат лесно преместени. Добавят се защитни подложки на краката на столовете или масите, които не позволяват да се изплъзне под вас, но същевременно облекчават усилията, когато ги премествате.

Много от възрастните и физически обременените клиенти са щастливи от този факт. След инсталиране на дървения под, тежките столове или дори нормални столове за хранене  вече не са пречка за тях. 

 

 

Запомнете: добавяне на естествен дървен под(паркет, дюшеме и др.) увеличава стойността и уюта на вашия дом.

Това е най-екологичната, лесна за почистване, анти-алергична и трайна подови настилки . Една красива "солидна инвестиция" на всички аспекти с над средната възвръщаемост на инвестициите давайки Ви години на комфортен живот.

Кой друг иска здрава подова настилка, която става все по-красива с течение на времето?

Разгледайте дървесните видове паркет(ОрехЯсенЧереша, Дъб и Акация

 

 

Видове паркет

Видове дървени подови настилки :  Какво означава името?
Прочетете още>>

Климатът вкъщи

Климатът вкъщи: как да запазите вашият дом и под "здравословен"
Прочетете още>>

Разликите в качеството

Как да разпознаем повечето класове дървесина?
Прочетете още>>

Зреенето на дървесината

Информация за „узряването“ на дървесните видове
Прочетете още>>

Как ще изглежда стаята Ви

Как цветове променят пространственият ефект на една стая?
Прочетете още>>

Поддръжка на естествен паркет

Поддръжка на естествен паркет и дюшеме
Прочетете още>>

Важни факти

Факти за ползите от естествения паркет
Прочетете още>>