Информация за „узряването“ на дървесните видове

Изборът на правилния цвят, когато сте украсили вашия дом не винаги е лесно. Благодарение на визуалното си присъствие в дома Ви - дървото и особено дървените подове(естествен паркет, дюшеме и др.) може да диктува голяма част от Вашият дизайн. Поради това добре обмисленото решение става от съществено значение, за да се предотврати разочарованието по-късно от сблъсъци с други материали.

Поради тази причина всеки, който закупи естествен паркет, дюшеме или друг вид дървена подова настилка трябва да знае,че дървото "узрява" - променя си цвета, което се дължи на влиянието на светлината. Най-отговорна за тази промяна е ултравиолетовата светлина (слънчевата светлина).

Първите 6 месеца ще покаже най-бързото „узряване“ на цвета и след това постепенно ще продължава общо около 2 години. Дървото обикновено добива по-дълбок и топъл цвят и може леко да пожълтее. Това също зависи от защитния слой нанесен върху дървената настилка.

За да придобиете представа за това, какво да очаквате с течение на времето ще ви покажем как изглеждат няколко току-що завършени дървесни видове и как те ще „узреят“ след 2 години. Ние се надяваме, че това ще Ви даде по-добра представа и разбиране за процеса на зреене, така че да можете да направите по-добро решение в избора на дървесни видове за паркет, дюшеме или друг вид дървена настилка.

Всички изображения са примерни - възможни са разлики, дължащи се на резолюцията на екрана или мастилото, както и качеството на хартията.

Различия в цветовете могат да се дължат на различните видове хартия(при отпечатване на снимките), както и от контраста и яркостта на екрана.
Фирма АЗУР-5 ООД не може да се държи отговорна за каквито и да е загуби или щети, които могат да възникнат в резултат на различията на цветовете.

 

 

Видове паркет

Видове дървени подови настилки :  Какво означава името?
Прочетете още>>

Климатът вкъщи

Климатът вкъщи: как да запазите вашият дом и под "здравословен"
Прочетете още>>

Разликите в качеството

Как да разпознаем повечето класове дървесина?
Прочетете още>>

Зреенето на дървесината

Информация за „узряването“ на дървесните видове
Прочетете още>>

Как ще изглежда стаята Ви

Как цветове променят пространственият ефект на една стая?
Прочетете още>>

Поддръжка на естествен паркет

Поддръжка на естествен паркет и дюшеме
Прочетете още>>

Важни факти

Факти за ползите от естествения паркет
Прочетете още>>